Poznaj świetny patent, który ułatwi ci codzienne funkcjonowanie. Moja mama pokazała mi ten trik, kiedy miałam 10 lat i od tamtej pory zawsze to stosuję, kiedy piekę ciasto. Sprawdź na czym polega i w czym pomoże ci sposób z papierem do pieczenia.
Papier do pieczenia to niezbędny produkt w kuchennej szafce. Używamy go do pieczenia ciast i dań obiadowych, np. mięsa. Ale chyba każdy z nas zna problem zwijającego się w rulon papieru. Okazuje się, że jest na to trik i to tak bardzo prosty, że zadasz sobie pytanie, dlaczego nie znałeś tego wcześniej.
Namocz papier i połóż na blachę. Trik, który ułatwi ci życie w sekundę
W jakim celu należy namoczyć papier do pieczenia? Dzięki temu nie będzie się zwijał, a idealnie przylegał do blaszki bez konieczności zgniatania go lub cięcia nożyczkami. Jak to zrobić? Odetnij nożyczkami kawałek papieru do pieczenia, a następnie zmocz jedną stronę wodą. Wyłóż na blaszce – zobaczysz, jak papier sam idealnie się dopasuje do blachy.
Przeczytaj też: Najlepszy przepis na domowe frytki.