Wykładam tym blachę i zawsze jest jak nowa. A wszystko to dzięki świetnej metodzie, którą poznałam na filmie pewnego youtubera. Blacha zawsze lśni i wygląda nieskazitelnie. Sprawdź i koniecznie wypróbuj.
Blacha do pieczenia to niezwykle przydatny niezbędnik kuchenny. Ale doczyszczenie jej to dla wielu osób męczarnia. Tłuste, czarne, przypalone plamy po tłuszczu i innych potrawach są ciężkie do wyczyszczenia, a doprowadzenie takiej blachy do stanu jak nowy niestety graniczy z cudem. Mało kto wie, że można ułatwić sobie życie i zastosować pewien patent, którym podzielił się Strzelczyk na swoim kanale YouTube. Co trzeba zrobić? Wyjaśniamy poniżej.
Wykładam tym blachę i zawsze jest jak nowa. Genialny patent youtubera
Tomasz Strzelczyk to doświadczony kucharz, który dzieli się swoimi przepisami, inspiracjami i trikami kulinarnymi. Jednym z jego patentów jest trik na nieprzypalanie się blachy. Polega na użyciu kilku warstw folii aluminiowej, którą trzeba wyłożyć przed pieczeniem. Jeśli nie używasz kratek piekarnika, wystarczy wyłożyć papier do pieczenia na warstwę folii. Dzięki temu zaoszczędzisz swój czas, a blacha zawsze będzie jak nowa. Czyszczenie jej stanie się przyjemnością.