ShareInfo.plPoradyNie wrzucaj pomidorów do wrzątku. Skórka zejdzie szybciej niż myślisz

Nie wrzucaj pomidorów do wrzątku. Skórka zejdzie szybciej niż myślisz

Pomidory
Pixabay

Pomidory to uwielbiany dodatek do kanapek na śniadanie czy kolację. Niektóre z nich mają tak twardą skórkę, że trzeba się jej pozbyć. Najczęściej wtedy wyparzamy owoc we wrzątku, ale to zajmuje zazwyczaj więcej czasu. Okazuje się, że jest szybszy sposób. 

REKLAMA

Wyparzanie pomidorów, by pozbyć się skórki często zajmuje 10-15 minut – trzeba bawić się z garnkiem wrzątku i ostudzeniem pomidora. Ale okazuje się, że jest prostszy, szybszy i mniej kłopotliwy sposób.

Skórka pomidora zejdzie w kilka sekund. Genialny patent

Pomidory
Pixabay

Tym prostszym sposobem jest użycie mikrofalówki. Wystarczy, że pomidora lekko natniesz i włożysz na kilka sekund do mikrofali. Skórka będzie odchodzić błyskawicznie.

Jeśli masz w pełni dojrzałe pomidory, nie musisz ich obierać – skórka jest bogata w błonnik i przeciwutleniacze, a w daniach takich jak sałatki, leczo czy pieczone warzywa jest całkowicie akceptowalna.

REKLAMA

Zobacz również:
REKLAMA