Zwolenników pizzy na całym świecie jest niezliczona liczba. Zamawiając ją z pizzerii lub przygotowując samodzielnie, może zdarzyć się sytuacja, że zostanie nam kilka kawałków. W jaki sposób ją odgrzać, aby nie straciła na smaku?
Wiadomym jest, że najlepsza pizza jest świeża i krucha. Co jednak w sytuacji, gdy zostanie nam kilka kawałków na kolejny dzień? Istnieje jednak kilka sposobów na to, aby nawet po kilkunastu godzinach nie stracić na jej smaku, o czym poinformowało Radio Zet.
1. Patelnia – jeśli posiadamy specjalną patelnię z powłoką zapobiegającą przywieraniu, bez problemu możemy odgrzać na niej pizzę. W ten sposób po podgrzaniu nie musimy się obawiać, że placek zostanie nam na patelni. Wystarczy około pięciu minut, aby ciasto było chrupiące, a ser na górze ciepły.
2. Piekarnik – najlepszym sposobem jest odgrzanie pizzy w piekarniku. Wystarczy rozgrzać go do 180 stopni i ułożyć kawałki na blasze. Po około sześciu minutach placek będzie ,,jak nowy”.
3. Kuchenka mikrofalowa – jedna z najszybszych metod na odgrzanie pizzy. Ustawiamy opcję grill i wkładamy placek do urządzenia na około trzy minuty. To w zupełności wystarczy, aby uzyskać świeży i ciepły placek.