Mizeria w nietypowej odsłonie zasmakuje każdemu, bo jest przepyszna i idealna na upalne dni. Wystarczy dodać dwa składniki, a będzie niepowtarzalna. Poznaj przepis!
Do obiadu w upalne dni najlepiej podać zimną i orzeźwiającą mizerię. Większość z nas zna te klasyczne receptury, ale dziś przedstawimy wam jej niecodzienną wersję. Z pewnością przypadnie do gustu wielu osobom. Poznaj rewelacyjny przepis i przekonaj się, jak bardzo jest pyszna.
Mizeria w nietypowej odsłonie – idealna na upalne dni! Przepis
Przygotuj mizerię z dodatkiem jabłka i cebuli. Te składniki sprawią, że będzie bardziej wyrazista w smaku i orzeźwiająca. Idealnie sprawdzi się w gorące dni.
Składniki:
» 2 ogórki szklarniowe
» pół jabłka
» 1 szalotka
» 3 łyżki oliwy
» odrobina cukru
» pieprz, sól
» koperek
Przygotowanie:
Ogórki obierz, następnie pokrój na cienkie plastry. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce, przełóż do miski i wrzuć też pokrojone ogórki. Szalotkę posiekaj bardzo drobno, a potem dodaj do miski z ogórkami i jabłkiem.
Dodaj sól, pieprz, oliwę i posiekany świeży koperek. Całość wymieszaj dokładnie i gotowe! Podawaj z kotletem schabowym i młodymi ziemniakami. Smacznego!