Jajecznica to danie, które każdy choć raz próbował. Najlepiej smakuje wtedy, gdy jest bardzo puszysta i wilgotna z dodatkiem chrupiącego boczku. Sprawdź genialny sposób na puszystą jajecznicę, na pewno nie pożałujesz.
Na śniadanie idealną propozycją jest właśnie jajecznica. Jak ją zrobić, żeby była puszysta i lekko wilgotna? Jest pewien trik, o którym nie miałeś pojęcia. Wypróbuj go, a efekty na pewną Cię zaskoczą. Bardzo możliwe, że wrócisz do tego sposobu jeszcze nie raz.
Jajecznica – puszysta i smaczna. Poznaj genialny trik
Większość osób wbija jajka do miski i miesza widelcem, ale to nie gwarantuje tego, że będzie puszysta. Sekretem najbardziej puszystej jajecznicy jest ubite jedno białko.
Przepis:
Składniki:
» boczek pokrojony w kostkę
» 4 jajka
» pieprz, odrobina soli
Przygotowanie:
Na suchej patelni usmaż boczek pokrojony w kostkę, na średnim ogniu. Mieszaj często, by się nie przypalił zbyt mocno.
Do miski wbij 3 jajka i jedno żółtko, następnie wymieszaj. Pozostałe białko ubij na sztywną pianę. Dopraw jajka pieprzem i lekko posól, a potem dodaj ubite jedno białko. Delikatnie wymieszaj i wlej od razu na rozgrzaną patelnię.
Mieszaj przez chwilę, obracając masę jajeczną. Zdejmij energicznie z patelni i gotowe – wypróbuj tego sposobu, a nie pożałujesz. Smak i lekkość tak przygotowanej jajecznicy sprawi, że dosłownie oszalejesz na jej punkcie. Smacznego!