REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaJajecznica jakiej jeszcze nie jadłeś. Tak puszysta, że oszalejesz!

Jajecznica jakiej jeszcze nie jadłeś. Tak puszysta, że oszalejesz!

Jajecznica

Jajecznica to danie, które każdy choć raz próbował. Najlepiej smakuje wtedy, gdy jest bardzo puszysta i wilgotna z dodatkiem chrupiącego boczku. Sprawdź genialny sposób na puszystą jajecznicę, na pewno nie pożałujesz. 

REKLAMA

Na śniadanie idealną propozycją jest właśnie jajecznica. Jak ją zrobić, żeby była puszysta i lekko wilgotna? Jest pewien trik, o którym nie miałeś pojęcia. Wypróbuj go, a efekty na pewną Cię zaskoczą. Bardzo możliwe, że wrócisz do tego sposobu jeszcze nie raz.

Jajecznica – puszysta i smaczna. Poznaj genialny trik

Jajecznica

Większość osób wbija jajka do miski i miesza widelcem, ale to nie gwarantuje tego, że będzie puszysta. Sekretem najbardziej puszystej jajecznicy jest ubite jedno białko.

Przepis:

Składniki: 

» boczek pokrojony w kostkę
» 4 jajka
» pieprz, odrobina soli

Przygotowanie:

Na suchej patelni usmaż boczek pokrojony w kostkę, na średnim ogniu. Mieszaj często, by się nie przypalił zbyt mocno.

Do miski wbij 3 jajka i jedno żółtko, następnie wymieszaj. Pozostałe białko ubij na sztywną pianę. Dopraw jajka pieprzem i lekko posól, a potem dodaj ubite jedno białko. Delikatnie wymieszaj i wlej od razu na rozgrzaną patelnię.

Mieszaj przez chwilę, obracając masę jajeczną. Zdejmij energicznie z patelni i gotowe – wypróbuj tego sposobu, a nie pożałujesz. Smak i lekkość tak przygotowanej jajecznicy sprawi, że dosłownie oszalejesz na jej punkcie. Smacznego!

ZOBACZ TAKŻE
REKLAMA