REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaDodajesz ten składnik do biszkoptu? Niszczysz jego smak!

Dodajesz ten składnik do biszkoptu? Niszczysz jego smak!

Dodajesz ten składnik do biszkoptu

Dodajesz ten składnik do biszkoptu? Okazuje się, że to bardzo często popełniany błąd przez większość osób. Sprawdź, czy o tym wiedziałeś!

REKLAMA

Biszkopt to pyszne i szybkie ciasto, które można zjeść samo lub przełożyć ulubionym kremem. Idealny biszkopt jest puszysty, lekki jak piórko i wyśmienity w smaku, nie opada mocno po wyjęciu z piekarnika. Wiele osób chcąc uzyskać wyrośnięty wypiek, dodaje pewien składnik. Okazuje się, że to błąd.

Dodajesz ten składnik do biszkoptu? Popełniasz ogromny błąd

Proszek do pieczenia to składnik, który nie powinien być dodawany do ciasta na biszkopt. Nie sprawi on, że nie opadnie po upieczeniu, a jedynie zepsuje pyszny smak biszkoptu – będzie miał lekko gorzkawy posmak. Warto więc z niego zrezygnować.

Jak zrobić idealny biszkopt? Warunkiem koniecznym jest ubicie białek na bardzo sztywną pianę oraz delikatne wymieszanie drewnianą łyżką mąki. Dzięki tym prostym krokom na pewno wyjdzie rewelacyjnie każdemu.

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Kornelia
Kornelia to Absolwentka Kosmetologii ze specjalizacją Nutrikosmetologia. Redaktorka strony ShareInfo.pl z wyjątkową pasją do odkrywania i dzielenia się wiedzą na różnorodne tematy, które inspirują ją na co dzień. Uwielbia zgłębiać tajemnice alchemii oraz naturalnej medycyny, odkrywając dawne, często zapomniane metody i pielęgnacji zdrowia. Na ShareInfo.pl dzieli się swoją wiedzą i pasją, inspirując czytelników do odkrywania piękna natury, zdrowego stylu życia, fascynujących tajemnic kulinarnych oraz zaskakujących przepisów.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA