Dodajesz ten składnik do biszkoptu

Dodajesz ten składnik do biszkoptu? Okazuje się, że to bardzo często popełniany błąd przez większość osób. Sprawdź, czy o tym wiedziałeś!

Biszkopt to pyszne i szybkie ciasto, które można zjeść samo lub przełożyć ulubionym kremem. Idealny biszkopt jest puszysty, lekki jak piórko i wyśmienity w smaku, nie opada mocno po wyjęciu z piekarnika. Wiele osób chcąc uzyskać wyrośnięty wypiek, dodaje pewien składnik. Okazuje się, że to błąd.

Dodajesz ten składnik do biszkoptu? Popełniasz ogromny błąd

Proszek do pieczenia to składnik, który nie powinien być dodawany do ciasta na biszkopt. Nie sprawi on, że nie opadnie po upieczeniu, a jedynie zepsuje pyszny smak biszkoptu – będzie miał lekko gorzkawy posmak. Warto więc z niego zrezygnować.

Jak zrobić idealny biszkopt? Warunkiem koniecznym jest ubicie białek na bardzo sztywną pianę oraz delikatne wymieszanie drewnianą łyżką mąki. Dzięki tym prostym krokom na pewno wyjdzie rewelacyjnie każdemu.

Podziel się:

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę