REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaBiszkopt opada po upieczeniu? Zastosuj ten prosty trik

Biszkopt opada po upieczeniu? Zastosuj ten prosty trik

Biszkopt opada po upieczeniu
YouTube Screen | Manjaris Recipe

Biszkopt opada po upieczeniu i jest zbity? Co zrobić, żeby temu zapobiec? Okazuje się, że wystarczy zastosować pewien trik i po problemie – biszkopt będzie puszysty i lekki jak chmurka. 

REKLAMA

Biszkopt to wypiek, który wbrew pozorom jest prosty w wykonaniu, ale to właśnie dlatego popełniamy najwięcej błędów przy jego przygotowywaniu. Często wychodzi suchy, zbity, a nawet twardy i opada od razu po wyjęciu z piekarnika. Jest jednak na to świetny patent, który musi poznać każdy smakosz.

Biszkopt opada po upieczeniu? Ten patent musi wypróbować każdy

Sekret idealnego i puszystego biszkopta kryje się w jego sposobie wykonania. Wiele osób popełnia klasyczny błąd i podczas dodawania mąki używa miksera. Aby biszkopt nie opadał i był puszysty użyj drewnianej łyżki i delikatnie wymieszaj mąkę, by nie było grudek. Po wyjęciu z piekarnika uderz blaszką kilka razy o blat i pozwól by biszkopt wystygł.

Ten trik powinien wypróbować każdy, bo dzięki niemu za każdym razem biszkopt wychodzi rewelacyjny.

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Kornelia
Kornelia to Absolwentka Kosmetologii ze specjalizacją Nutrikosmetologia. Redaktorka strony ShareInfo.pl z wyjątkową pasją do odkrywania i dzielenia się wiedzą na różnorodne tematy, które inspirują ją na co dzień. Uwielbia zgłębiać tajemnice alchemii oraz naturalnej medycyny, odkrywając dawne, często zapomniane metody i pielęgnacji zdrowia. Na ShareInfo.pl dzieli się swoją wiedzą i pasją, inspirując czytelników do odkrywania piękna natury, zdrowego stylu życia, fascynujących tajemnic kulinarnych oraz zaskakujących przepisów.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA