Przepisy Anny Lewandowskiej niemal zawsze zaskakują. Propagatorka zdrowego odżywiania zawsze stawia na oryginalne dodatki. Nie inaczej jest w przypadku jej gulaszu. Receptura na autorskie danie jednogarnkowe Anny Lewandowskiej jest łatwa i pełna smaku. Warto wypróbować tę wersję znanej potrawy.
Gulasz jest bardzo treściwym daniem, więc po jego zjedzeniu długo czujemy się syci. Niezależnie od tego, czy podajemy go z mięsem, czy bez – potrawa i tak zachwyca smakiem.
Bardzo prosty gulasz przygotujesz w jednym naczyniu, co znacznie ułatwia późniejsze sprzątanie. Kluczem do wyjątkowego smaku tego dania jest właściwy dobór mięsa i świeżych warzyw. Sprawdź, jakie składniki lądują w gulaszu żony Roberta Lewandowskiego.
Gulasz Anny Lewandowskiej. Przepis
Składniki:
2 marchewki
140 g wołowiny rostbef
1 łyżka soku z cytryny
papryka czerwona
pół cebuli
tymianek, liść laurowy, ziele angielskie, papryka słodka i chilli (do smaku)
pół łyżeczki oleju kokosowego
szczypta pieprzu i soli
Przygotowanie:
Mięso wołowe kroimy w kostkę, przekładamy do miski, doprawiamy pieprzem i solą. Do garnka dajemy tłuszcz, a gdy się rozgrzeje, podsmażamy na nim wołowinę. Dorzucamy liście laurowe i ziele angielskie. Myjemy warzywa, a te, które tego nie wymagają, jedynie obieramy. Wszystkie natomiast kroimy, a potem umieszczamy w garnku ze smażącym się mięsem i dusimy przez 20 minut. Później dodajemy do potrawy słodką paprykę, tymianek, sok z cytryny i chilli. Gulasz gotujemy jeszcze przez parę minut, czasami go mieszamy, aby nic nie przywarło do dna.