Zrób dziurki w cieście i zastosuj genialny trik. Ten patent najbardziej sprawdzi się w przypadku czekoladowego wypieku. Jego smak będzie tak pyszny, że dosłownie rozpłynie się w ustach.
Takiego patentu na ciasto z niespodzianką jeszcze nie widziałeś. Twoi bliscy i znajomi będą zachwyceni efektami nie tylko smakowymi, ale także wizualnymi. Trik najlepiej sprawdzi się np. w cieście czekoladowym, murzynku, ale nie jest to konieczność, bo można go stosować też w biszkoptach lub babkach piaskowych. Efekty są rewelacyjne!
Zrób dziurki w cieście i polej tym składnikiem. Będziesz zaskoczony efektem
Wystarczy raz spróbować tego patentu, a już zawsze będziesz chciał to robić. Ciasto będzie tak przepyszne, wilgotne i obłędne, że można oszaleć na jego punkcie. Odmienia to cały smak wypieku, a w dodatku pięknie prezentuje się na talerzu. Na czym polega ten trik?
Po upieczeniu ciasta pozwól mu całkowicie ostygnąć, następnie weź słomkę i wydrąż w nim dziurki do połowy ciasta. Zalej ciasto roztopioną czekoladą – białą lub mleczną w zależności od koloru ciasta oraz twoich upodobań. Dzięki temu patentowi wypieki nabiorą zupełnie innego wymiaru. Po przekrojeniu ciasto będzie przepyszne i wilgotne.
Czekolada nadaje niezwykłego aromatu. Ten trik świetnie sprawdzi się w sytuacji, gdy ciasto wyjdzie za suche. Zrób niespodziankę bliskim, bo po zobaczeniu tego wypieku pozytywnie ich zaskoczysz, a ciasto zniknie z talerza w kilka minut!