Dodaj to do ciasta na pizzę, a nie pożałujesz, bo wyjdzie idealnie pulchna i mięciutka. W dodatku zrobisz ją w 30 minut. Najlepszy przepis.
Domowa pizza w pół godziny? To możliwe dzięki temu rewelacyjnemu przepisowi. Ciasto wychodzi puszyste, pięknie wyrasta i jest mięciutkie po upieczeniu. Zrobisz ją błyskawicznie, jednak kluczowy jest pewien składnik, który nada jej niezwykłego smaku, ale przede wszystkim będzie bardzo pulchna i delikatna.
Dodaj to do ciasta na pizzę – smak cię zaskoczy
Dodaj do ciasta na pizzę olej po suszonych pomidorach – wystarczy tylko odrobina, by odmienić smak ciasta. Olej z suszonych pomidorów sprawi, że ciasto idealnie wyrośnie, będzie miało spójną i gładką konsystencję, a przede wszystkim będzie bardzo puszyste i aromatyczne. Poznaj przepis.
Składniki:
» 1,5 szklanki mąki
» pół szklanki ciepłej wody
» 20 g drożdży
» 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów
» sól
» pół łyżeczki cukru
Przygotowanie:
Mąkę wsyp do miseczki, następnie dodaj sól i wymieszaj. Do naczynia wlej ciepłą wodę oraz dodaj cukier i drożdże, a potem odstaw na 15 minut. Do mąki dodaj olej z suszonych pomidorów i wyrośnięty zaczyn. Krótko wyrób ciasto, by było gładkie, następnie odstaw na 30 minut.
Po tym czasie wyłóż ciasto na blat i rozłóż je palcami na kształt koła na blaszce z papierem do pieczenia. Dodaj ulubione dodatki i sos, a potem piecz 20 minut w 180 stopniach. Smacznego!