Genialna sztuczka kuchenna, o której mało kto ma pojęcie. Stosowana była kilkadziesiąt lat temu przez nasze babcie. Jest niezwykle przydatna dlatego poznaj i koniecznie jej wypróbuj.
W kuchni często szukamy rozwiązań, które pomogą nam ułatwiać pewne czynności. Tak też robiły kiedyś nasze babcie wymyślając genialny patent, który niestety nie jest obecnie popularny, a niezwykle skuteczny i bardzo przydatny. Dlatego czas na to, by go poznać i wykorzystać w swojej kuchni. W dalszej części artykułu wyjaśniamy na czym polega ten patent.
Genialna sztuczka kuchenna. Nie miałeś o tym pojęcia
Oddzielanie białek od żółtek często kończy się wbiciem skorupki, pęknięciem żółtka i rozlaniem białka. Czasem skorupka pęka na całej powierzchni uniemożliwiając nam oddzielenie. Okazuje się, że mało kto wie o patencie z łyżką cedzakową.
Wystarczy, że wbijesz jajko bezpośrednio na łyżkę. Przedtem podstaw pod łyżkę miseczkę. Dzięki temu nie musimy się męczyć, bo białko samo oddzieli się od żółtka wpadając do miseczki.
Czas zapomnieć o problemie ze skorupkami i pękniętymi żółtkami. Trik jest rewelacyjny i skuteczny. Zaoszczędź sobie czasu i nerwów wykorzystując ten patent.