REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaCiasto na budyniu czekoladowym. Mięciutkie i lekkie jak piórko

Ciasto na budyniu czekoladowym. Mięciutkie i lekkie jak piórko

Ciasto na budyniu czekoladowym
YouTube screen | nefistatlarmutfagi

Ciasto na budyniu czekoladowym to smak, jakiego dawno nie próbowałeś. To rewelacyjny przepis i w dodatku bardzo prosty. Znajdziesz go poniżej.

REKLAMA

Nie masz pomysłu na szybki ale pyszny deser po obiedzie? Poznaj przepis na wyśmienite i ekspresowe ciasto czekoladowe na budyniu. Jest wilgotne w środku i mięciutkie niczym chmurka. Poznaj przepis poniżej i koniecznie wypróbuj.

Ciasto na budyniu czekoladowym. Przepis

Składniki:

» 3 jajka
» 150 g cukru
» 200 ml mleka
» 1 łyżeczka sody oczyszczonej
» 170 ml oleju roślinnego
» 300 g mąki
» 1 cukier wanilinowy
» 1 opakowanie budyniu kakaowego (147 gr)

Przygotowanie:

Jajka wbij do miski i dodaj cukier i cukier wanilinowy, następnie ubij mikserem na puszystą masę. Dolej mleko i olej, a potem wymieszaj. Przesiej mąkę wraz z sodą, a na koniec dodaj budyń kakaowy. Wymieszaj i przelej ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia.

Piecz ciasto 170 stopniach przez około godzinę, do suchego patyczka. Po upieczeniu możesz polać ciasto polewą czekoladową. Smacznego!

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Kornelia
Kornelia to Absolwentka Kosmetologii ze specjalizacją Nutrikosmetologia. Redaktorka strony ShareInfo.pl z wyjątkową pasją do odkrywania i dzielenia się wiedzą na różnorodne tematy, które inspirują ją na co dzień. Uwielbia zgłębiać tajemnice alchemii oraz naturalnej medycyny, odkrywając dawne, często zapomniane metody i pielęgnacji zdrowia. Na ShareInfo.pl dzieli się swoją wiedzą i pasją, inspirując czytelników do odkrywania piękna natury, zdrowego stylu życia, fascynujących tajemnic kulinarnych oraz zaskakujących przepisów.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA