Ciasto na budyniu czekoladowym. Mięciutkie i lekkie jak piórko

Ciasto na budyniu czekoladowym
YouTube screen | nefistatlarmutfagi

Ciasto na budyniu czekoladowym to smak, jakiego dawno nie próbowałeś. To rewelacyjny przepis i w dodatku bardzo prosty. Znajdziesz go poniżej.

REKLAMA

Nie masz pomysłu na szybki ale pyszny deser po obiedzie? Poznaj przepis na wyśmienite i ekspresowe ciasto czekoladowe na budyniu. Jest wilgotne w środku i mięciutkie niczym chmurka. Poznaj przepis poniżej i koniecznie wypróbuj.

Ciasto na budyniu czekoladowym. Przepis

Składniki:

» 3 jajka
» 150 g cukru
» 200 ml mleka
» 1 łyżeczka sody oczyszczonej
» 170 ml oleju roślinnego
» 300 g mąki
» 1 cukier wanilinowy
» 1 opakowanie budyniu kakaowego (147 gr)

REKLAMA

Przygotowanie:

Jajka wbij do miski i dodaj cukier i cukier wanilinowy, następnie ubij mikserem na puszystą masę. Dolej mleko i olej, a potem wymieszaj. Przesiej mąkę wraz z sodą, a na koniec dodaj budyń kakaowy. Wymieszaj i przelej ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia.

Piecz ciasto 170 stopniach przez około godzinę, do suchego patyczka. Po upieczeniu możesz polać ciasto polewą czekoladową. Smacznego!

REKLAMA

Podziel się: