REKLAMA
ShareInfo.plPoradyJeden składnik i ciasto będzie puszyste jak chmurka. Genialny trik

Jeden składnik i ciasto będzie puszyste jak chmurka. Genialny trik

Jeden składnik i ciasto będzie puszyste
YouTube screen | CuisineSimple

Jeden składnik i ciasto będzie puszyste jak chmurka i mięciutkie. Ten trik dotyczy każdego z ciast z wyjątkiem kruchych wypieków. 

REKLAMA

Czy wiedziałeś o tym, że istnieje pewien „uniwersalny” składnik, który nadaje puszystości, wilgotności i smaku każdemu z ciast? Jeśli nie, to koniecznie dowiedz się dlaczego warto o nim pamiętać podczas robienia babki czy murzynka.

Jeden składnik i ciasto będzie puszyste niczym chmurka. Genialny patent

Dodaj do ciasta zsiadłe mleko zamiast zwykłego, a ciasto będzie po upieczeniu nieziemsko lekkie, mięciutkie i puszyste. Zsiadłe mleko utrzyma wilgoć, a to znacznie wpłynie na puszystość ciasta i dzięki temu pięknie wyrośnie i zachowa wilgotne wnętrze nawet na drugi dzień po upieczeniu.

Warto to wypróbować, dotyczy to każdego wypieku – babeczek, ciast typu babka czy murzynek. Wyjątkiem są kruche ciasta, pozbawione puszystości. Przepis na pyszne kruche ciasto znajdziesz tutaj.

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Kornelia
Kornelia to Absolwentka Kosmetologii ze specjalizacją Nutrikosmetologia. Redaktorka strony ShareInfo.pl z wyjątkową pasją do odkrywania i dzielenia się wiedzą na różnorodne tematy, które inspirują ją na co dzień. Uwielbia zgłębiać tajemnice alchemii oraz naturalnej medycyny, odkrywając dawne, często zapomniane metody i pielęgnacji zdrowia. Na ShareInfo.pl dzieli się swoją wiedzą i pasją, inspirując czytelników do odkrywania piękna natury, zdrowego stylu życia, fascynujących tajemnic kulinarnych oraz zaskakujących przepisów.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA