Wsyp ziemię doniczkową na blachę i upiecz, a efekty będą zaskakująco korzystne i przydatne. O tym patencie warto pamiętać.
Czy kiedykolwiek słyszeliście o pieczeniu ziemi doniczkowej? Jeśli nie to koniecznie dowiedz się dlaczego warto to zrobić. Sezon na sadzenie roślinek właśnie nadszedł dlatego sprawdź rewelacyjny trik.
Wsyp ziemię doniczkową na blachę – zaskoczysz się rezultatem
Pieczenie ziemi doniczkowej może brzmi niecodziennie i trochę dziwnie. Ale mało kto wie, że przynosi to niesamowite efekty. Dzięki temu „wysterylizujesz” ziemię, a to zapewni lepsze plony i rozwój twoich roślin. Temperatura w piekarniku wypali wszelkie grzyby i i szkodniki. Zanim zasadzisz nasionka w ziemi – upiecz ją przedtem w piekarniku. Wystarczy nastawić go na 120 stopni, a potem wsypać ziemię na blachę z papierem do pieczenia. Spryskaj ziemię odrobiną wody, a następnie piecz przez 20 minut. Po upieczeniu pozwól glebie całkowicie wystygnąć i gotowe, możesz użyć jej do sadzenia nasion.
Sprawdź też jak uratować zgniłe i żółte storczyki za pomocą produktu, który kosztuje jedynie 5 zł. Pisaliśmy o tym tutaj.