Wlej ten płyn do wieprzowiny, a efekty przejdą twoje najśmielsze oczekiwania. To rewelacyjny sposób, by wieprzowina miała niesamowity smak.
Mięso wieprzowe to najbardziej popularne i wykorzystywane przez nas w kuchni danie na obiad. Robimy z niego bitki, gulasz, ale przede wszystkim kotlety schabowe. Aby mięso wyszło perfekcyjnie soczyste, kruche i pyszne w smaku to wystarczy zalać je przed obróbką termiczną pewnym płynem.
Wlej ten płyn do wieprzowiny, a zaskoczy cię smakiem
Tę sztuczkę powinien wypróbować każdy, kto lubi eksperymentować w kuchni. Co trzeba zrobić, żeby mięso wieprzowe było idealnie soczyste i kruche? Ubij mięso wieprzowe tłuczkiem, a potem włóż do naczynia i zalej piwem bezalkoholowym. Ten napój obłędnie wpłynie na ich smak i strukturę. Dzięki temu po usmażeniu będzie smakować perfekcyjnie i w dodatku panierka nie będzie odchodzić od mięsa. Podawaj kotlety z ulubionymi dodatkami .
Sprawdź też przepis na rewelacyjne ciasto w 5 minut, które zachwyci każdego. Pisaliśmy o tym tutaj.