Chcesz być królem nocy? Wypij te eliksiry!

Są trzy przepisy na drinka, które rozhulają Twoje libido! Noc będzie trwała wiecznie, a Twoja energia będzie w stanie zaskoczyć partnerkę. Do tego są smaczne i rozgrzewające! Długotrwałe w przygotowaniu, ale warte poświęconego czasu!

Przepisy na drinki zaprezentowała redakcja Women’s Health. Są to: wegański eggnog, granatowy frizz oraz biały grzaniec. Ich skład opiera się na składnikach, które mają dobroczynny wpływ na organizm człowieka.

 

Do przygotowania wegańskiego eggnoga (1 porcja) potrzebujesz: 125 ml mleka migdałowego, 125 ml mleczka kokosowego, 1 łyżkę syropu klonowego, szczyptę gałki muszkatołowej, szczypty soli, 40 ml rumu i laska cynamonu. Wiesz co zrobić aby rum był bardziej aromatyczny? Przekrój laski wanilii wzdłuż i zamocz je w butelce z rumem. Odstaw na 5 tygodni a przez ten czas wstrząsaj butelką raz w tygodniu. Będzie smakował nieziemsko! Jak przyrządzić wegańskiego eggnoga? Wszystkie składniki oprócz rumu, doprowadź do wrzenia w małym garnku, następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 5 minut. Przelej całość do słoika i po wychłodzeniu wstaw do lodówki na 4 godziny. Na chwilę przed podaniem wlej rum z waniliową nutą i zamieszaj laską cynamonu. Gotowe!

Do zrobienia granatowego frizza (8 porcji) potrzebujesz 4 gałązki rozmarynu, 400 ml soku z granatów, sok z połowy cytryny, 750 ml musującego białego wina, garść pestek granatu. To wszystko! Jak przygotować drinka? Wrzuć do garnka gałązki rozmarynu, wlej sok z granatów i doprowadź do wrzenia. później zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut. Wlej sok z cytryny i odstaw do ostygnięcia. Po przecedzeniu wsadź do lodówki. Poczekaj aż się schłodzi. Wlej do wysokich kieliszków po 30 ml soku i uzupełnij musującym, białym winem. Do dekoracji wrzuć do kieliszków pestki granatu i po gałązce rozmarynu. Pycha!
Aby przygotować biały grzaniec (4-6 porcji) potrzebujesz: 3 goździki, skórkę z 1 cytryny, 5 cm korzenia imbiru, pół laski wanilii, 750 ml białego wytrawnego wina, 250 ml białej wódki, 125 ml syropu (5 łyżek miodu, 1 szklanka posiekanej gruszki, 2 łyżki posiekanego imbiru, 1,5 szklanki wody, laska cynamonu, szczypta soli), garść pestek granatu. Rozdrobnione goździki oraz paski skórki z cytryny wrzuć do garnka i dodaj imbir, wanilię, i postaw wszystko na średni ogień. Gotuj kilka minut. później wlej wino, i gotuj godzinę. Uważaj tylko aby nie doprowadzić mikstury do wrzenia. Późnej odcedź eliksir i wlej wódkę i syrop, zamieszaj. Przed podaniem możesz udekorować drinka pestkami granatu i skórką z cytryny.