Co zjeść w Sylwestra

Choć w tym roku Sylwestra trzeba spędzić w domu, nie oznacza to, że nie można przygotować pysznego jedzenia, przy którym będzie się czekało do północy. Pyszne przekąski to klucz do udanej domówki. Poznaj te, które są proste w przygotowaniu i szybko znikną ze stołu!

Kolorowe mini-szaszłyki z szynką prosciutto

Oto potrzebne produkty:
1 słoik zielonych oliwek drylowanych z czosnkiem i papryką
2 opakowania szynki prosciutto
1 opakowanie sera kanapkowo – sałatkowego typu feta

Plastry szynki należy zwinąć w rulony, następnie pokroić je na małe kawałki. Również ser feta trzeba pokroić. Oliwki należy odcedzić z zalewy. Ostatnim krokiem jest nabijanie na wykałaczki produktów: szynki, sera, oliwek.

Roladki z cukinii z kremowym serkiem czosnkowym

Potrzebujesz:
dwóch cukinii średniej wielkości
oleju do smażenia
2 opakowań serka śmietankowego do kanapek z czosnkiem

Najpierw umyj, osusz i pokrój e cienkie plastry cukinię. Następnie smaż je na rozgrzanym na patelni oleju. Pamiętaj, by smażyć cukinię z obu stron, aż plastry staną się miękkie. Później ostudź plastry i każdy z nich posmaruj kremowym serkiem. Kolejnym etapem jest zawijanie ich w ciasne roladki. Można też spiąć je wykałaczkami.

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę

Autor tekstu: ShareInfo.pl

Wydawca strony ShareInfo.pl | Kategoria ogólna