Dodaj garść do zimnych nóżek, a nie pożałujesz. Zaskoczysz swoich bliskich ich smakiem, a wszystko to dzięki pewnemu dodatkowi. Sprawdź rewelacyjny trik.
Zimne nóżki w galarecie to popularne danie kuchni polskiej. Serwowane tylko na zimno z dodatkiem octu lub soku z cytryny. Najczęściej przygotowujemy je na święta Wielkanocne, ale to także świetna przekąska na domowe imprezy ze znajomymi. Mało kto wie, że można dodać im jeszcze lepszego smaku dzięki pewnemu składnikowi.
Dodaj garść do zimnych nóżek, a ich smak powiali cię na kolana
Wrzuć do zimnych nóżek garść kukurydzy z puszki – nada im nie tylko nowego smaku, ale też chrupkości i lekkiej słodyczy. Galaretka w takim wydaniu smakuje obłędnie i wizualnie przyciąga wzrok. Pięknie prezentuje się na talerzu, a to niezwykle ważne, bo najpierw jemy oczami. Wypróbuj tego triku z kukurydzą i zaskocz swoich bliskich.
Sprawdź też rewelacyjny przepis na Wielkanocny żurek. Pisaliśmy o tym tutaj.