Dodaj to do śmietany przed wlaniem do zupy, a zapomnisz czym jest zważona zupa. Sprawdź ten trik i koniecznie go wykorzystaj.
Białe, pływające kropeczki w zupie po wlaniu śmietany to zmora każdego kucharza. Teoretycznie nie zmienia to smaku, ale ma to wpływ na wizualny efekt. A jeśli jemy oczami, to także tak samo odczuwamy smak. Jeśli masz ten problem i śmietana w zupie się waży, to ten trik jest idealny dla Ciebie!
Dodaj to do śmietany przed wlaniem do zupy. Już nigdy się nie zważy
Trik polega na zastosowaniu odrobiny mąki. Wystarczy dodać ją do śmietany gęstej. Jak to zrobić? Najpierw wyłóż śmietanę do miseczki i dodaj płaską łyżeczkę mąki. Wymieszaj i dolewaj po trochu gorącego bulionu, następnie mieszaj. Dolej całość do zupy, a następnie wymieszaj i gotowe. Zapamiętaj ten patent, a będziesz zachwycona rezultatami.
Szukasz przepisu na pyszną zupę pomidorową z podsmażanych pomidorów? Znajdziesz go tutaj.