REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaDodaj to do sosu zamiast mąki. Konsystencja będzie idealna

Dodaj to do sosu zamiast mąki. Konsystencja będzie idealna

Dodaj do sosu zamiast mąki
Pixabay

Dodaj do sosu zamiast mąki, a jego konsystencja będzie idealna i klarowna. Genialny patent, który musi poznać każdy smakosz. 

REKLAMA

Sos często przygotowujemy do dań obiadowych – zrazów, gulaszu i innych. Pod koniec duszenia wyjmujemy mięso i zagęszczamy sos. Wiele osób robi to przy użyciu mąki wymieszanej z odrobiną wody, ale mało kto wie, że jest na to lepszy i smaczniejszy sposób. Sprawdź na czym polega i koniecznie wypróbuj.

Dodaj to do sosu zamiast mąki. Będziesz robić tak już zawsze

Dodaj do sosu zmielone kawałki chleba do zagęszczenia. Jak to zrobić? Po prostu zmiksuj kawałki chleba na mąkę i dodaj do potrawy, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. To jest świetny sposób na wykorzystanie resztek chleba, które inaczej mogłyby się zmarnować.

Przyda się każdemu, kto nie lubi marnować żywności. Dzięki temu nadasz też nowego wymiaru smaku danej potrawie. Warto o tym pamiętać i nie wyrzucać resztek chleba do kosza.

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Kornelia
Kornelia to Absolwentka Kosmetologii ze specjalizacją Nutrikosmetologia. Redaktorka strony ShareInfo.pl z wyjątkową pasją do odkrywania i dzielenia się wiedzą na różnorodne tematy, które inspirują ją na co dzień. Uwielbia zgłębiać tajemnice alchemii oraz naturalnej medycyny, odkrywając dawne, często zapomniane metody i pielęgnacji zdrowia. Na ShareInfo.pl dzieli się swoją wiedzą i pasją, inspirując czytelników do odkrywania piękna natury, zdrowego stylu życia, fascynujących tajemnic kulinarnych oraz zaskakujących przepisów.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA