Domowe chrupiące gofry z bitą śmietaną i owocami – poznaj przepis!

Domowe chrupiące gofry

Domowe chrupiące gofry wydają się nie lada wyzwaniem, jednak z tym przepisem przygotujesz je w kilka chwil. Są pyszne, obłędnie chrupkie i ekspresowe. Oto przepis!

REKLAMA

Kto z nas nigdy nie jadł gofrów z ulubionymi dodatkami? Teraz masz je na wyciągnięcie ręki! Proste składniki, odrobina czasu i domowe chrupiące gofry jak z nadmorskiej budki zjesz u siebie w domu. Są pyszne, dlatego musisz ich spróbować!

Domowe chrupiące gofry – rewelacyjne w smaku. Przepis

Domowe chrupiące gofry

Do przygotowania chrupiących gofrów potrzebujesz:

» 2 szklanki mleka
» 1/3 szklanki oleju
» 2 jajka (należy oddzielić żółtka od białek)
» 2 łyżki cukru
»  łyżeczka proszku do pieczenia
» 2 szklanki mąki pszennej
» szczypta soli

REKLAMA

Przygotowanie:

Oddziel żółtka od białek, następnie wszystkie składniki poza białkami zmiksuj na gładką masę.

Białka ubij na sztywną pianę, a potem dodaj do masy i delikatnie wymieszaj do momentu połączenia się składników.

Powstałe ciasto porcjami wlewaj na rozgrzaną gofrownicę, następnie piecz aż gofry uzyskają rumiany kolor, a potem studź je na kratce.

Podawaj z bitą śmietaną oraz ulubionymi owocami. Dodatki do gofrów są różnorodne, od cukru pudru, po płynną czekoladę! Smacznego!

Podziel się: