Gofry, które podbijają internet! Ten składnik sprawia, że smakują obłędnie!

Gofry są idealne na każdą okazję! Najlepiej smakują gdy są niesamowicie chrupiące, lekkie, a w dodatku puszyste. Większość z nas zna klasyczne receptury, ale przepis z tym dodatkiem podbija internet! Mowa o cynamonie. Poznaj przepis na gofry cynamonowe, które są niesamowicie pyszne i przepięknie prezentują się na talerzu. W dodatku nadchodzące święta to idealny czas na wykorzystanie cynamonu!

REKLAMA

Gofry cynamonowe to kolejny zimowy hit, który podbija internet, ze względu na rewelacyjny smak i piękny wygląd na talerzu. Świetnie sprawdzi się jako deser, a w dodatku są banalnie proste w wykonaniu. Dzięki odrobinie cynamonu możesz sprawić, że gofry będą prezentować się rewelacyjnie, a smakują jeszcze lepiej! Koniecznie wypróbuj przepis, który podbija social media!

Gofry cynamonowe – hit internetu!

Chrupiące, lekkie, niezwykle aromatyczne z nutą cynamonu. Brzmi kusząco, prawda? Uwierz, że smakują jeszcze lepiej. Pewnie wiele osób słyszało o tym, że do ciasta można dodać odrobinę kakao, aby miało inny smak i wygląd. Jest to świetny pomysł, choć dodatek cynamonu stał się prawdziwym hitem internetu, bo idealnie wpasowuje się w klimat świąteczny. Oprócz tego, że gofry reprezentują się pięknie na talerzu i są niesamowicie chrupiące, to w naszym mieszkaniu unosi się cudowny zapach cynamonu!

REKLAMA

Dodatkami do gofrów cynamonowych mogą być na przykład: owocowe konfitury, lody, bita śmietana, orzechy włoskie, polewa karmelowa lub czekoladowa. Jeśli nie lubisz tych dodatków, to możesz je zjeść nawet bez niczego lub z samym cukrem pudrem.

Przepis na gofry z dodatkiem cynamonu

REKLAMA

» 2 szklanki mleka i mąki

» 2 jajka (żółtka oddzielone od białek)

» 1 łyżeczka proszku do pieczenia

» 1,5 łyżki cukru pudru

» 1/3 szklanki (80 ml) oleju

» odrobina soli

» płaska łyżeczka cynamonu

Przygotowanie: 

Oddziel żółtka od białek. Mąkę, mleko, proszek do pieczenia, cukier puder, olej, sól oraz żółtka miksuj na gładką masę, aby nie było grudek. Następnie ubij białka i dodaj do ciasta. Wymieszaj wszystko delikatnie łyżką drewnianą. Rozgrzej gofrownicę i wlewaj porcję ciasta. Gofry cynamonowe smaż przez 3-4 minuty.

Są przepyszne! Smacznego!