REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaGofry, które podbijają internet! Ten składnik sprawia, że smakują obłędnie!

Gofry, które podbijają internet! Ten składnik sprawia, że smakują obłędnie!

Gofry są idealne na każdą okazję! Najlepiej smakują gdy są niesamowicie chrupiące, lekkie, a w dodatku puszyste. Większość z nas zna klasyczne receptury, ale przepis z tym dodatkiem podbija internet! Mowa o cynamonie. Poznaj przepis na gofry cynamonowe, które są niesamowicie pyszne i przepięknie prezentują się na talerzu. W dodatku nadchodzące święta to idealny czas na wykorzystanie cynamonu!

REKLAMA

Gofry cynamonowe to kolejny zimowy hit, który podbija internet, ze względu na rewelacyjny smak i piękny wygląd na talerzu. Świetnie sprawdzi się jako deser, a w dodatku są banalnie proste w wykonaniu. Dzięki odrobinie cynamonu możesz sprawić, że gofry będą prezentować się rewelacyjnie, a smakują jeszcze lepiej! Koniecznie wypróbuj przepis, który podbija social media!

Gofry cynamonowe – hit internetu!

Chrupiące, lekkie, niezwykle aromatyczne z nutą cynamonu. Brzmi kusząco, prawda? Uwierz, że smakują jeszcze lepiej. Pewnie wiele osób słyszało o tym, że do ciasta można dodać odrobinę kakao, aby miało inny smak i wygląd. Jest to świetny pomysł, choć dodatek cynamonu stał się prawdziwym hitem internetu, bo idealnie wpasowuje się w klimat świąteczny. Oprócz tego, że gofry reprezentują się pięknie na talerzu i są niesamowicie chrupiące, to w naszym mieszkaniu unosi się cudowny zapach cynamonu!

Dodatkami do gofrów cynamonowych mogą być na przykład: owocowe konfitury, lody, bita śmietana, orzechy włoskie, polewa karmelowa lub czekoladowa. Jeśli nie lubisz tych dodatków, to możesz je zjeść nawet bez niczego lub z samym cukrem pudrem.

REKLAMA

Przepis na gofry z dodatkiem cynamonu

» 2 szklanki mleka i mąki

» 2 jajka (żółtka oddzielone od białek)

REKLAMA

» 1 łyżeczka proszku do pieczenia

» 1,5 łyżki cukru pudru

» 1/3 szklanki (80 ml) oleju

REKLAMA

» odrobina soli

» płaska łyżeczka cynamonu

Przygotowanie: 

Oddziel żółtka od białek. Mąkę, mleko, proszek do pieczenia, cukier puder, olej, sól oraz żółtka miksuj na gładką masę, aby nie było grudek. Następnie ubij białka i dodaj do ciasta. Wymieszaj wszystko delikatnie łyżką drewnianą. Rozgrzej gofrownicę i wlewaj porcję ciasta. Gofry cynamonowe smaż przez 3-4 minuty.

Są przepyszne! Smacznego!

ZOBACZ TAKŻE
REKLAMA