Jak szybko ugotować fasolkę szparagową? Wykonanie jej jest dosyć czasochłonne, dlatego poznaj trik, który znacznie skróci czas przygotowania fasolki. Warto go zapamiętać i wypróbować.
Fasolka szparagowa ma wyjątkowy smak, można jeść ją z bułką tartą i masłem, dodać jako dodatek do obiadu. Występuje w pięciu kolorach, ale najbardziej popularne są te dwa – żółty oraz zielony. Różnią się smakiem, zielona jest bardziej wyrazista, a żółta delikatna i kremowa. Podczas przygotowywania fasolki najwięcej czasu zajmuje nam odcinanie końcówek. Dlatego poznaj prosty i szybki trik, który z pewnością przyda się każdemu.
Jak szybko ugotować fasolkę szparagową? Zastosuj genialny trik
Odcinanie końcówki każdej fasolki znacznie potrafi wydłużyć czas przygotowanie, to najbardziej czasochłonny krok, dlatego warto zastosować rewelacyjny sposób. Dzięki niemu fasolka będzie gotowa w 20 minut!
Umyj fasolkę, a potem układaj każdą z osobna obok siebie na dużej desce do krojenia i jednym ruchem odetnij nożem wszystkie końcówki. Ten trik wydaje się być zbędny, ale w przypadku gdy mamy mało czasu okazuje się być niezwykle skuteczny.
Ile czasu gotować fasolkę zieloną i żółtą?
⇒ Fasolka zielona – 15-20 minut
⇒ Fasolka żółta – od 8 do 15 minut