Jak zrobić masło czosnkowe?

Jak zrobić masło czosnkowe? Samodzielnie przygotowane smakuje wyśmienicie w towarzystwie ciepłego kawałka chleba czy bułki na śniadanie. Poznaj przepis!

Masło czosnkowe poza smarowaniem na pieczywo można wykorzystać do smażenia mięsa zamiast oleju, albo jako dodatek do grilla. Przepis jest banalnie prosty. Przygotowanie go zajmie ci 5 minut. Za poświęcony czas na pewno odwdzięczy się cudownym smakiem.

Jak zrobić masło czosnkowe? Prosty i szybki przepis

Składniki:

» 120 g masła
» 2 ząbki czosnku
» 1 łyżeczka koperku
» 1 łyżeczka natki pietruszki
» szczypta soli i pieprzu

Przygotowanie:

Do przygotowania masła czosnkowego jest potrzebne miękkie masło. Najlepiej będzie jak wyciągniesz je z lodówki na kilka godzin przed wykonaniem. Ważny jest też świeży czosnek, natka pietruszki i koperek.

Do miseczki włóż miękkie masło, następnie dodaj do niego czosnek przeciśnięty przez praskę i drobno posiekany koperek z pietruszką.

Na koniec dopraw masło świeżo zmielonym pieprzem i szczyptą soli. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą za pomocą łyżki i gotowe, smacznego!

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę