Lewandowska podzieliła się przepisem na fit pączki. Smakują rewelacyjnie!

lewandowska

Lewandowska podzieliła się świetnym przepisem na zdrowe pączki. Wykonane z jej ulubionego warzywa, które staje się coraz bardziej popularne. Fit pączki to idealna alternatywa dla klasycznych pączków, które są bombami kalorycznymi. Poznaj przepis!

   

Pączki nareszcie doczekały się swoich zdrowych zamienników. Anna Lewandowska opublikowała przepis na pyszne i zdrowe pączki bezglutenowe z batatów. Podane z pysznymi dodatkami zachwycą każdego, dlatego koniecznie wypróbuj tego przepisu!

Chyba każdy z nas wie, że kupne pączki mają w sobie pełno sztucznych dodatków oraz są produktem średniej jakości. Ich cena jest niezbyt wysoka, jednak warto mieć na uwadze to, co spożywamy w ciągu dnia.

Lewandowska podzieliła się przepisem na pączki bezglutenowe. Wypróbuj go! 

Przepis na pączki Anny Lewandowskiej z pewnością przypadnie do gustu osobom zmagającym się z nietolerancją glutenu, ale także tym, którzy dbają o formę. Pyszne wypieki z jej przepisu wykonane są przede wszystkim z bananów i batatów, dlatego są obłędnie pyszne i zdrowe.

W internecie coraz częściej pojawiają się przepisy na zdrowe alternatywy różnych słodkości. Są to na przykład pączki z różnego rodzaju mąk oraz produktów takich jak bataty lub banany.

   

Pączki bezglutenowe z batatów wg Anny Lewandowskiej

Składniki:

» 1 duży batat
» szczypta cynamonu
» starta skórka z cytryny lub pomarańczy
» dowolna konfitura
» olej kokosowy do smażenia
» 2 banany
» 60 g mąki kokosowej

Przygotowanie:

Obierz batata i pokrój go na małe kawałki, a następnie gotuj do momentu, aż będzie miękki. Kiedy ostygnie, to wrzuć go do blendera, potem dodaj banany, mąkę, startą skórkę z cytryny lub pomarańczy oraz mleko kokosowe.

Wszystko zmiksuj na jednolitą, gładką masę, następnie formuj kulki. Po tym weź strzykawkę i napełnij ją konfiturą lub dżemem. Wbij ją w środek każdego, uformowanego pączka, a potem włóż je wszystkie do lodówki.

   

Najpierw rozpuść na patelni olej kokosowy i smaż pączki na wysokim ogniu, a następnie obracaj je na różne strony, aż się zarumienią.

Po usmażeniu oprósz je cukrem pudrem lub lukrem. Smacznego!

     

Nie przegap najciekawszych artykułów!

→ Obserwuj ShareInfo.pl w Google News