Naleśniki w paski to niecodzienny przepis, o którym mało kto wie. Naleśniki są puszyste i bardzo smaczne, a wszystko to dzięki połączeniu klasycznego ciasta z kakao. Takich jeszcze nie jadłeś! Dlatego koniecznie je wypróbuj, oto przepis!
Każdy z nas jadł naleśniki w różnych wersjach, ale niewiele osób próbowało ich wersji w paski. Są niepowtarzalne w smaku, dlatego są lepsze od tych tradycyjnych. Oto przepis, który pokocha cała rodzina!
Naleśniki w paski – obłędne w smaku. Przepis
Składniki:
» 3 jajka
» 3 łyżki cukru
» 1 łyżeczka cukru wanilinowego
» szczypta soli
» 500 ml mleka
» 200 g mąki
» 50 g skrobi
» 30 g roztopionego masła
» 1 łyżka kakao
Przygotowanie:
Do miski wbij jajka, następnie wsyp szczyptę soli, cukier i cukier wanilinowy. Całość wymieszaj trzepaczką, a potem wlej 250 ml mleka, ponownie wymieszaj i dodaj mąkę oraz skrobię. Mieszaj wszystko, do momentu, aż uzyskasz gładką i lekko gęstą masę.
Wlej pozostałą ilość mleka i ciągle mieszaj, a potem dodaj rozpuszczone masło i ponownie wymieszaj. Odlej połowę masy do miseczki. Do jednej połowy ciasta dodaj kakao i wymieszaj do połączenia się składników.
Do małej butelki po wodzie wlej masę kakaową, a w korku zrób niewielką dziurę. Patelnię rozgrzej z dodatkiem odrobiny oleju, a potem wylej na nią porcję białego ciasta. Od razu polej okrągłymi ruchami czekoladowe ciasto wprost na białą część ciasta.
Smaż z obu stron do zarumienienia, a potem podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!