REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaPasta jajeczna wg przepisu Magdy Gessler. Trudno o lepszą!

Pasta jajeczna wg przepisu Magdy Gessler. Trudno o lepszą!

Fot. Pixabay.com

Jajka są jednym z ulubionych składników diety wielu osób. Na ich bazie można przygotować między innymi pyszną pastę, która sprawdzi się na przykład na kanapkach.

REKLAMA

Magda Gessler już niejednokrotnie zachwycała nas swoimi propozycjami na dane posiłki i potrawy. Poniższa propozycja pasty jajecznej według jej receptury zdecydowanie zachwyci wszystkich domowników.

Składniki:

4 jajka
30 ml majonezu
30 g masła
10 g musztardy
2 g curry
odrobina ostrej papryki
odrobina majeranku
koperek
szczypiorek
sól
pieprz

REKLAMA

Sposób przygotowania:

Jajka gotujemy na twardo przez 10 minut. Po tym czasie zdejmujemy z nich skorupkę i kroimy w niewielką kostkę. Dodajemy do nich musztardę, majonez i ciepłe masło. Po wymieszaniu dodajemy również posiekany koperek i pietruszkę, a także przyprawy. Wszystko mieszamy i gotowe!

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Cezary
Redaktor i dziennikarz z ponad 10-letnim doświadczeniem. Skupia się na faktach, bieżących wiadomościach i tematach, które będą interesujące dla każdego czytelnika. Główny cel - aby każdy tekst odpowiadał na wszelkie pytania czytelnika.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA