Pieczone ziemniaki niczym z ogniska. Można je zrobić w kuchni!
Pieczone ziemniaki z ogniska są nie lada gratką dla wszystkich, którzy uwielbiają ten smak. Jak się jednak okazuje, wcale nie trzeba rozpalać ognia, aby cieszyć się tym znakomitym smakiem.
REKLAMA
Przy okazji każdego ogniska w rodzinnym gronie lub w towarzystwie przyjaciół często sięgamy po pieczone ziemniaki. Poniższy przepis pozwala przygotować taką wersję we własnej kuchni!
Składniki:
REKLAMA
ok. 1 kg ziemniaków
3 łyżki mąki pszennej
1-2 łyżki soli
Sposób przygotowania:
REKLAMA
Ziemniaki dokładnie szorujemy, ale zostawiamy skórkę. W drugiej misce mieszamy mąkę i sól. Umyte ziemniaki obtaczamy w mieszance i układamy na blasze. Piekarnik rozegrzewamy do 200 stopni i pieczemy w nich ziemniaki przez godzinę. Gotowe podajemy z masłem i opcjonalnie większą ilością soli.