Fot. Pixabay.com

Państwowa Inspekcja Sanitarna poinformowała, że w trakcie inspekcji wykryto pałeczki bakterii salmonelli na skorupkach jajek z Gospodarstwa Rolno-Hodowlanego Zamarski.

Wycofane produkty to:

• jaja na śniadanie AP Zamarski, pakowane po 10 sztuk, klasa A, kategoria wagowa L, 10 szt. z datą spożycia – 08.05.2021 i kodem na skorupkach jaj: 3PL24031301

• jaja świeże klasy A, kategorii wagowych L oraz M pakowanych po 30 sztuk, z tą samą datą minimalnej trwałości – do 8 maja 2021 roku oraz kodem na skorupkach jaj: 3PL24031301

Kontrolę w gospodarstwie przeprowadził już Powiatowy Lekarz Weterynarii w Cieszynie. Producent wadliwych jajek wycofał je już od odbiorców i przekazał do utylizacji.

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę

Autor tekstu: Cezary K.

Redaktor strony ShareInfo.pl | Kategorie tekstów: Wiadomości, Kulinaria