Uwielbiasz prażoną cebulkę? Można ją dodawać do różnych potraw. Nadaje im charakterystyczny aromat. Co więcej, fajnie chrupie i zmienia najprostsze dane w fantastyczną przekąskę. Szczególnie warto wypróbować ten przepis na imprezy. Goście będą zachwyceni.

Przepis na prażoną cebulkę jest banalnie prosty. Nie trzeba kupować jej w sklepie, skoro można przygotować w prosty sposób samemu. Co potrzebujesz? Jedną dużą cebulę, jedną czubatą łyżkę mąki pszennej, jedną trzecią łyżeczki soli i olej do smażenia. To wszystko!

Najpierw należy obrać cebulę i pokroić w drobniutką kosteczkę. Przełożyć do miseczki i posolić według uznania. Do cebuli dosypać trochę mąki pszennej i wymieszać. Na rozgrzanej patelni smażyć cebulkę kilkanaście minut na średnim ogniu. Należy pamiętać, aby często ją mieszać żeby nie przywarła.

Kiedy cebulka będzie miała złoty kolor, należy wyłożyć ją na papierowy ręcznik aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Kiedy wystygnie, będzie gotowa do jedzenia! Jak informuje gotujmy.pl prażoną cebulkę najlepiej przechowywać w lodówce.

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę

Autor tekstu: ShareInfo.pl

Wydawca strony ShareInfo.pl | Kategoria ogólna