Przetrzyj tym ciemne plamy na patelni i zostaw na kilka minut. Po umyciu będą czyste i lśniące jak nowe. Poznaj i wypróbuj tej rewelacyjnej sztuczki czyszczącej.
Patelnia to niezbędne narzędzie w kuchni każdego gospodarza. To na niej przygotowujemy większość dań obiadowych i nie tylko. Z czasem użytkowania mogą pojawić się na jej bokach brzydkie, ciemne plamy, które nie są łatwe do usunięcia za pomocą zwykłego płynu do naczyń. Dlatego koniecznie poznaj rewelacyjny sposób na idealnie czystą patelnię.
Przetrzyj tym ciemne plamy na patelni. Będziesz zachwycony rezultatem
Ciemne plamy na brzegach i na spodzie to efekt osadzających się oparów tłuszczu podczas smażenia. Aby łatwo się ich pozbyć wystarczy przygotować pastę czyszczącą z trzech składników: 1 łyżka pasty do zębów (najlepiej wybielającej), 2 łyżki sody oczyszczonej, ocet.
Wymieszaj wszystkie składniki, octu dolej tyle by powstała pasta. Weź gąbkę i namocz ją w paście, a potem przetrzyj dokładnie spód i brzegi patelni. Zostaw na kilka minut, by mieszanka zaczęła działać, następnie wyszoruj kilka razy gąbką i zmyj ciepłą wodą. Na koniec umyj całą patelnię płynem do naczyń lub włóż do zmywarki.
Warto zastosować ten patent nie tylko na patelniach, ale też na spodach garnków.