Puszyste i mięciutkie pączusie

Puszyste i mięciutkie pączusie są idealne do kawy po obiedzie i nie tylko. Ich przygotowanie jest ekspresowe, dlatego ten przepis warto zapamiętać. 

Ten przepis przyda się każdemu – zwłaszcza w przypadku niespodziewanych gości. Wystarczy zmieszać wszystkie składniki i usmażyć. Smakują wyśmienicie z dodatkiem szklanki ciepłego mleka. Poznaj przepis.

Puszyste i mięciutkie pączusie – zrobisz je ekspresowo

Składniki:

» 300 g serka waniliowego Danio
» pół szklanki cukru
» 3 jajka
» 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
» 2 szklanki mąki pszennej

Przygotowanie: 

Wszystkie składniki wymieszaj dokładnie przez kilka minut. Rozgrzej większą ilość oleju rzepakowego, następnie nakładaj gotowe ciasto łyżką. Usmażone pączki posyp cukrem pudrem lub lukrem. Smacznego!

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę