Ubij mleko skondensowane z jajkami. Pokochasz ten smak

Ubij mleko skondensowane z jajkami
Ubij mleko skondensowane z jajkami

Ubij mleko skondensowane z jajkami, a pokochasz ten smak. Poznaj przepis na rewelacyjne ciasto, które rozpływa się w ustach. 

REKLAMA

Poznaj wyśmienity przepis na ciasto z przepysznym kremem kokosowym, który bije na głowę nawet popularne Rafaello. Twoi bliscy będą zachwyceni kiedy spróbują tego ciasta. Z pewnością będą prosić o dokładkę. Przepis znajdziesz poniżej.

Ubij mleko skondensowane z jajkami. Przepis na przepyszne ciasto kokosowe

Składniki:
(blacha 20×40 cm)

» 2 jajka
» szczypta soli
» esencja waniliowa
» 300 g skondensowanego mleka
» 160 g mąki
» 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Krem:

» 400 ml śmietanki 36%
» 100 g cukru pudru
» 500 g serka śmietankowego
» wiórki kokosowe

REKLAMA

Przygotowanie:

Do miski wbij jajka, następnie dodaj szczyptę soli, esencję waniliową i wlej mleko skondensowane. Krótko ubij mikserem, a potem wsyp mąkę z proszkiem do pieczenia. Podziel masę na dwie części. Każdą z nich wylej na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównaj powierzchnię. Upiecz dwa blaty w 170 stopniach przez 10 minut, a potem po upieczeniu podziel je na 3 równe części, w sumie 6.

W misce umieść śmietankę kremówkę i dodaj cukier puder, następnie miksuj do uzyskania sztywnej masy. Dodaj serek śmietankowy, następnie zmiksuj całość. Wiórki kokosowe podpraż lekko na patelni.

Każdy z blatów ciasta przełóż kremem i posyp wiórkami, następnie udekoruj dowolnie ciasto rękawem cukierniczym. Przechowuj w lodówce. Smacznego!

REKLAMA

Podziel się: