YouTube | Nesja89

W niemal każdym polskim domu przygotowywanie zup nie ogranicza się na jednym posiłku. Zazwyczaj przygotowujemy ją w dużych ilościach. Niekiedy może to jednak powodować problem z jej późniejszym przechowywaniem.

Mogłoby się wydawać, że mrożenie zup jest łatwą czynnością – wystarczy przelać ją do słoika i wstawić do zamrażalnika. Okazuje się jednak, że nie jest to najlepszy sposób na magazynowanie dużej ilości zupy.

Aby nie doprowadzić do popsucia się zupy, warto wyjąć z niej takie produkty, jak świeże zioła, makaron czy jajka. Ulegają one szybszemu zepsuciu się, a ich późniejsze zjedzenie nie jest przyjemne.

Przy mrożeniu zupy w słoikach warto pamiętać, aby nie nalewać jej pod sam korek. Ciśnienie może doprowadzić do rozsadzenia szkła od środka i utraty zupy.

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę

Autor tekstu: Cezary K.

Redaktor strony ShareInfo.pl | Kategorie tekstów: Wiadomości, Kulinaria