Wlewam to do gotujących ziemniaków. Wychodzą przepyszne, lepszych nie jadłam. To sposób mojej prababci, jest niezwykle doceniany w naszej rodzinie.
Ziemniaki to uwielbiany przez większość dodatek do potraw mięsnych. Można podawać je także jako danie główne, np. kluski śląskie z sosem, pyzy z mięsem, kopytka, knedle. Do obiadu najczęściej podajemy je w formie gotowanej w wodzie. To najstarsza metoda i okazuje się, że najlepsza, bo można podkręcić smak ziemniaków za pomocą jednego składnika. Poznaj sposób mojej prababci, który od lat jest w rodzinie i każdy, kto spróbuje, zachwyca się smakiem tak przygotowanych ziemniaków.
Wlewam to do gotujących ziemniaków. Rewelacyjny trik kulinarny
Do gotujących się ziemniaków wlewam śmietankę kremówkę – 250 ml z roztopioną łyżeczką masła oraz dodaję gałązkę kopru świeżego. Gotuję je na małym ogniu przez 20 minut. Zapach podczas gotowanie jest tak niesamowity, że sąsiedzi dosłownie będą pytać o przepis. Śmietanka kremówka jest gęsta, ale ma delikatny smak, który wspaniale będzie komponować się z ziemniakami. To prawdziwe niebo w gębie, które trudno opisać słowami. Po prostu musisz tego wypróbować.