Wlewam to do gotujących ziemniaków. Mój mąż uwielbia ten smak

Wlewam to do gotujących ziemniaków
fot. Pixabay

Wlewam to do gotujących ziemniaków. Wychodzą przepyszne, lepszych nie jadłam. To sposób mojej prababci, jest niezwykle doceniany w naszej rodzinie. 

REKLAMA

Ziemniaki to uwielbiany przez większość dodatek do potraw mięsnych. Można podawać je także jako danie główne, np. kluski śląskie z sosem, pyzy z mięsem, kopytka, knedle. Do obiadu najczęściej podajemy je w formie gotowanej w wodzie. To najstarsza metoda i okazuje się, że najlepsza, bo można podkręcić smak ziemniaków za pomocą jednego składnika. Poznaj sposób mojej prababci, który od lat jest w rodzinie i każdy, kto spróbuje, zachwyca się smakiem tak przygotowanych ziemniaków.

Wlewam to do gotujących ziemniaków. Rewelacyjny trik kulinarny

Do gotujących się ziemniaków wlewam śmietankę kremówkę – 250 ml z roztopioną łyżeczką masła oraz dodaję gałązkę kopru świeżego. Gotuję je na małym ogniu przez 20 minut. Zapach podczas gotowanie jest tak niesamowity, że sąsiedzi dosłownie będą pytać o przepis. Śmietanka kremówka jest gęsta, ale ma delikatny smak, który wspaniale będzie komponować się z ziemniakami. To prawdziwe niebo w gębie, które trudno opisać słowami. Po prostu musisz tego wypróbować.

Podziel się: