Włóż kapustę do mikrofalówki i zaoszczędź swój cenny czas – zwłaszcza przed świętami! Tę kuchenną sztuczkę powinien poznać każdy, kto lubi ułatwiać sobie czynności.
Święta Bożego Narodzenia to czas porządków, prezentów i przede wszystkim jedzenia. Co roku przygotowujemy klasyczne i niezbędne potrawy, które królują na naszych stołach. Są to między innymi gołąbki w sosie pomidorowym. Mało kto wie, że ich przygotowanie można skrócić do minimum. Dlatego poznaj genialny trik.
Włóż kapustę do mikrofalówki, a nie pożałujesz. Genialna sztuczka
Jeśli masz mikrofalówkę, to gołąbki zrobisz dwa razy szybciej. Wystarczy wyciąć głąb kapusty i owinąć ją folią spożywczą, następnie włożyć do mikrofali na kilka minut. Liście będą miękkie i niesamowicie elastyczne. Dzięki temu nie będziesz tracić czasu na gotowanie jej w wodzie i obieranie liści po kolei.
Zastosuj ten trik i przekonaj się, że to działa i warto o tym pamiętać podczas przygotowywania gołąbków, których gotowanie samo w sobie jest bardzo czasochłonne. Dlatego warto ułatwiać sobie pewne czynności i nie robić sobie pod górkę, zwłaszcza gdy mamy pod ręką mikrofalę.
Jeśli szukasz najlepszego przepisu na gołąbki wigilijne to sprawdź koniecznie tę recepturę z 1914 roku – smak jest rewelacyjny!