Wystarczy, że dodasz to do panierki. Rozpłynie się w ustach!

Znudziła Ci się zwykła panierka do kotletów? Oto kilka sposobów na panierkę, która spowoduje, że Twoje jedzenie będzie rozpływać się w ustach!

Panierka orzechowa

Pokrusz 10 dag słonych krakersów i pomieszaj je z 5 dag posiekanych orzeszków ziemnych oraz szczyptą skórki startej z limonki.

Panierka meksykańska – ostra

Podpraż 5 dag cebuli, następnie pokrusz 10 dag chipsów oraz posiekaj 1/4 papryczki chili. Wszystko razem wymieszaj i gotowe!

Czytaj także:  Czym jest czerwony pływ wypływający z mięsa? To nie krew!

Panierka gospodarska

W kostkę pokrój 4 plasterki wędzonego boczku i wysmaż na patelni. Pokrój 5 dag pieczarek, dodaj 4 łyżki posiekanej natki pietruszki i 10 dag tartej bułki. Wszystko wymieszaj.

Panierka kukurydziana

Zetrzyj na drobnych oczkach 5 dag parmezanu. Połącz go z 10 dag mąki kukurydzianej. Następnie umyj 2 gałązki rozmarynu, usuń igiełki i posiekaj je, wtedy domieszaj do panierki. Smacznego!

Czytaj także:  Jak wyciąć wzór w dyni na Halloween?