Zalej tym karpia i odstaw na 5 minut, a efekty będą piorunujące. Dzięki temu smak mułu zniknie z ryby i będziemy cieszyć się pysznym smakiem ryby.
W wigilijną kolację na pierwszym miejscu są ryby, a najpopularniejszą jest karp. Wiele osób zastanawia się w jaki sposób uniknąć nieprzyjemnego posmaku mułu. Okazuje się, że jest na to świetny patent, o którym mało kto wie. Dlatego koniecznie sprawdź na czym polega ten trik i zastosuj. Twoi bliscy będą zachwyceni!
Zalej tym karpia i odstaw na 5 minut. Genialny patent na święta
Aby pozbyć się brzydkiej woni ryby w daniach czy po jej usmażeniu wystarczy zastosować rewelacyjny patent. Chodzi tutaj o mleko i cebulę. Do miski wlej mleko z cebulą i włóż rybę, następnie odstaw do lodówki na co najmniej 5 minut. Potem trzeba tylko usunąć nadmiar mleka z ryby ręcznikiem papierowym.
Cebula skutecznie usunie nieprzyjemny aromat i nada rybie niezwykłego smaku, a mleko sprawi, że będzie soczysta po usmażeniu. Ten sposób jest bardzo skuteczny i przyda się każdemu, kto przygotowuje potrawy wigilijne. Warto więc zapamiętać i wykorzystać to w swojej kuchni.