Jaka cebula do rosołu – w łupinie czy bez niej?

Fot. Pixabay.com

Pyszny rosół musi być przygotowany w taki sposób, aby każdy poszczególny etap był odpowiednio jakościowy. Jednym z kroków jest dodanie cebuli. W jakiej formie ją dodać, aby zupa zachwycała smakiem?

Poza mięsem i włoszczyzną, sekretem każdego udanego rosołu jest opalana pad palnikiem cebula. Dzięki niej uzyskujemy niesamowity, lekko dymny aromat, ale także piękny złoty kolor.

   

Warto jednak wiedzieć, że aby osiągnąć taki efekt, niezbędne jest dodanie cebuli w łupinie. Na etapie przygotowania obieramy jedynie jej wierzchnią warstwę, natomiast resztę wrzucamy do garnka – poleca portal Smakosze.

Dodatkowo cebulę kroimy na dwie połówki, każdą z nich nabijamy na widelec i opieramy o palnik. Po tym procesie wrzucamy ją do rosołu, natomiast na koniec wyciągamy. W taki sposób zupa będzie niesamowicie aromatyczna.

   
     

Nie przegap najciekawszych artykułów!

→ Obserwuj ShareInfo.pl w Google News