Zawsze dodaję ten składnik do naleśników. Wychodzą puszyste, delikatne i rozpływają się w ustach. Ten sposób pokazała mi moja ciocia z USA.
REKLAMA
Naleśniki mojej cioci z Ameryki wyróżniają się niesamowitym smakiem i puszystością. Podane z owocami, lodami i czekoladą to kombinacja nie do opisania. Pokocha je każdy, bo mają w sobie składnik, który nadaje im tej konsystencji – jest to proszek do pieczenia. Sprawdź przepis.
Zawsze dodaję ten składnik do naleśników. Wychodzą idealne
Składniki:
» 1,5 szklanki mąki pszennej
» 2 jajka
» 1 szklanka mleka
» 1 szklanka wody gazowanej
» szczypta soli
» 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
REKLAMA
Przygotowanie:
Wszystkie składniki zmiksuj, a następnie smaż na rozgrzanej patelni. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!