Ziemniaki po grecku

Ziemniaki po grecku to wyśmienita wersja klasycznych. Ich smak i aromat pasuje do każdego dania obiadowego. Sprawdź przepis.

Ziemniaki to najbardziej popularny dodatek do obiadu. Świetnie smakują z różnego rodzaju sosami, jak również z okrasą. Często też przygotowujemy je w wersji pieczonej. Poznaj przepis na ziemniaki po grecku – wyśmienity smak i aromat, który zachwyci wszystkich.

Ziemniaki po grecku – wypróbuj, a nie pożałujesz

Składniki:

» 1 kg ziemniaków
» 2 łyżeczki suszonego oregano
» 3 ząbki czosnku
» 100 ml oliwy z oliwek
» sól, pieprz
» koperek

Przygotowanie:

Ziemniaki obierz i umyj, a potem pokrój w ćwiartki. Przełóż do miski i dodaj przeciśnięty czosnek, oregano, sól, pieprz oraz oliwę z oliwek. Dokładnie wymieszaj i wysyp na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

Piecz ziemniaki w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, z termoobiegiem przez około 45 minut. Co jakiś czas przemieszaj.

Posyp koperkiem i podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Podziel się:

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę