ziemniaki w panierce

Ziemniaki w panierce to zupełnie nowa odsłona klasycznych, pieczonych w przyprawach ziemniaków. Smakują rewelacyjnie i są bardzo proste w wykonaniu. Nie potrzebujesz wielu składników ani doświadczenia w gotowaniu, bo z tym przepisem poradzi sobie każdy!

Pieczone ziemniaki w chrupiącej panierce to świetny pomysł na każdą okazję – na obiad, spotkanie rodzinne, a nawet imprezę. Ziemniaki najlepiej komponują się ze świeżą sałatką, na przykład grecką.

Ich smak z pewnością zaskoczy twoich bliskich i znajomych, a w dodatku przygotujesz je błyskawicznie w pół godziny. Poznaj niecodzienny, ale niezwykle pyszny przepis na ziemniaki w panierce!

Ziemniaki w panierce – chrupiące i pyszne. Poznaj błyskawiczny przepis!

Składniki:

» ziemniaki – dowolna ilość

» bułka tarta

» przyprawa do kurczaka

» natka pietruszki – może być też suszona lub mrożona

» olej

» sól

Przygotowanie:

Obierz ziemniaki, umyj, a potem pokrój na niewielkie kawałki. Gotuj je na średnim ogniu w lekko osolonej wodzie przez 15 minut, a następnie odcedź. Przygotuj panierkę – wsyp do miski bułkę tartą, a następnie dodaj przyprawę do kurczaka i natkę pietruszki.

Proporcje przypraw i ich rodzaj zależy od Ciebie – dodaj tyle, ile lubisz, ale pamiętaj, żeby panierka była dobrze doprawiona. 

Gdy ziemniaki przestygną, zamocz każdy z kawałków w letniej wodzie i w panierce. Układaj je na blaszce, a na koniec skrop olejem. Włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza, na 20 minut. Podawaj je z ulubioną sałatką i ulubionymi dodatkami.

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę

Autor tekstu: Kornelia

Redaktorka strony ShareInfo.pl | Kategorie tekstów: Kulinaria, Ciekawostki, Gwiazdy, Wiadomości