Zrób sernik na tym spodzie, a nie pożałujesz. Dzięki temu składnikowi zaoszczędzisz na czasie wykonania ciasta, a w dodatku nadasz sernikowi obłędnego smaku. Przepis.
Sernik na spodzie z delicji wiśniowych to coś, co podbije podniebienie każdego smakosza. Jest bardzo kremowy, pulchny i przede wszystkim lekki jak piórko. Przepis znajduje się poniżej.
Zrób sernik na tym spodzie. Ten smak pokocha każdy
Składniki:
(tortownica 24-26 cm)
» 1 kg twarogu mielonego trzykrotnie
» 2 szklanki gęstej śmietany 18%
» 1 szklanka drobnego cukru
» 1 cukier wanilinowy duży
» 6 jajek
» 2 budynie śmietankowe bez cukru
» 1 opakowanie delicji wiśniowych
Przygotowanie:
Wyjmij wszystkie składniki na godzinę przed rozpoczęciem przygotowania. W tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wyłóż delicje wiśniowe.
W misce umieść twaróg, gęstą śmietanę, cukier i cukier wanilinowy, następnie krótko zmiksuj do połączenia się składników – nie dłużej. Dodawaj po jednym jajku i miksuj, a na koniec wsyp budynie śmietankowe. Zmiksuj bardzo krótko i przelej masę do tortownicy, następnie włóż sernik do piekarnika nagrzanego do 170 stopni bez termoobiegu. Piecz około godzinę. Smacznego!