Dodaj to do ogórków zamiast chrzanu. Ich smak będzie o wiele lepszy, bo ten patent stosowały kiedyś babcie. Sprawdź i wypróbuj.
Ogórki i chrzan to klasyczna kombinacja podczas robienia słoików z ogórkami. Jednak czasem warto spróbować czegoś, co kiedyś stosowały nasze babcie i prababcie. Poznaj rewelacyjny patent i zapamiętaj go, by wypróbować.
Dodaj to do ogórków zamiast chrzanu. Będą wyśmienite i aromatyczne
Zamiast chrzanu dodaj do ogórków liść czarnej porzeczki. Dzięki temu będą niesamowicie aromatyczne i zdrowsze. To idealna propozycja dla osób, które lubią eksperymentować w kuchni. Liść porzeczki w odróżnieniu od chrzanu, który może przytłoczyć smaki innych składników, w naturalny sposób podkreśla walory smakowe ogórków. Czarna porzeczka to źródło witaminy C. To witamina, która odgrywa istotną rolę w funkcjonowaniu organizmu. Wpływa na odporność, zapobiega chorobom układu krążenia i ma działanie przeciwutleniające. Liście czarnej porzeczki zawierają również flawonoidy, antocyjany i garbniki.
Umyj liście porzeczki i dodaj je do ogórków, następnie wsyp trochę soli, cukru i octu dla wzmocnienia smaku. Warto spróbować tego prostego i pysznego triku, bo z pewnością zadowoli każdego smakosza.