Dodaj to do ogórków zamiast chrzanu. Ich smak cię zaskoczy

Dodaj to do ogórków zamiast chrzanu
Pixabay

Dodaj to do ogórków zamiast chrzanu. Ich smak będzie o wiele lepszy, bo ten patent stosowały kiedyś babcie. Sprawdź i wypróbuj.

REKLAMA

Ogórki i chrzan to klasyczna kombinacja podczas robienia słoików z ogórkami. Jednak czasem warto spróbować czegoś, co kiedyś stosowały nasze babcie i prababcie. Poznaj rewelacyjny patent i zapamiętaj go, by wypróbować.

Dodaj to do ogórków zamiast chrzanu. Będą wyśmienite i aromatyczne

Zamiast chrzanu dodaj do ogórków liść czarnej porzeczki. Dzięki temu będą niesamowicie aromatyczne i zdrowsze.  To idealna propozycja dla osób, które lubią eksperymentować w kuchni. Liść porzeczki w odróżnieniu od chrzanu, który może przytłoczyć smaki innych składników, w naturalny sposób podkreśla walory smakowe ogórków. Czarna porzeczka to źródło witaminy C. To witamina, która odgrywa istotną rolę w funkcjonowaniu organizmu. Wpływa na odporność, zapobiega chorobom układu krążenia i ma działanie przeciwutleniające. Liście czarnej porzeczki zawierają również flawonoidy, antocyjany i garbniki.

REKLAMA

Umyj liście porzeczki i dodaj je do ogórków, następnie wsyp trochę soli, cukru i octu dla wzmocnienia smaku. Warto  spróbować tego prostego i pysznego triku, bo z pewnością zadowoli każdego smakosza.

Podziel się: